• darkblurbg
    Welkom op onze manege
    schitterend gelegen aan de rand van Amsterdam in het Amsterdamse Bos
  1. Wij stellen ons graag even voor!

 

Sandra

Heleen

In 1988 kocht zij Ponycentrum Amstelland waar destijds ongeveer 25 paarden en pony's stonden. Na 9 maanden bouwen en verbouwen ging in 1989 Manege Nieuw Amstelland officieel open.

Heleen was 30 jaar lang de trotse eigenaresse van manege Nieuw Amstelland, maar heeft na 30 jaar het stokje overgedragen aan Sandra.Linda

Linda loopt al langer op deze manege rond dan Manege Nieuw Amstelland bestaat. Als 6 jarig meisje kwam zij hier en is nooit meer weggegaan! Dat is nu al 37 jaar.

Zij heeft nog rechten gestudeerd, maar besloot toch dat haar leven hier bij de paarden lag. Naast haar opleiding tot instructeur doet zij sinds kort ook het hele Horeca gedeelte, administratie, lessen en nog véél meer!

Martine

Met een overgrootvader in de Huzaren en een oom die niets liever deed dan op het paard van de schillenboer klimmen, was het onvermijdelijk dat Martine in de paarden terecht zou komen. Vooral als u geen Nederlands spreekt, is de kans dat u haar in de bak aantreft vrij groot vanwege haar reputatie als talenwonder.

Sharon

Sharon rijdt al vanaf haar 8ste jaar, al zo'n 25 jaar nu!
Toen zij 14 jaar was kocht haar vader hun eerste paard die Sharon samen met haar vader en zusje reed.
Nu heeft Sharon haar eigen paard: Wimpie! Met Wimpie rijdt ze momenteel in de klasse Z1. Sharon geeft al bijna 17 jaar les op Manege Nieuw Amstelland
en zij vindt het nog steeds heel erg leuk. 

Dasja

Dasja werkt alweer 22 jaar op MNA. Achter de bar, in de keuken, zij voorziet iedereen van een natje en een droogje. Dasja rijdt ook dagelijks op haar paarden Dion en Guus. Zij geniet hier enorm van. Ook van het werk op de manege. "Zo sta je achter de bar en zo breng je met een vrachtwagen de paarden naar een carrouselwedstrijd, hoe leuk kan het zijn?" 

Jorien

Jorien kwam als 10 jarig meisje terecht bij manege Nieuw Amstelland. Zij had het hier meteen naar haar zin. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en nog steeds is de manege niet weg te denken uit haar leven. Jullie vinden Jorien voornamelijk op stal, maar soms ook achter de bar. Jorien heeft in 2020 ook haar instructeurs diploma gehaald, dus kunnen jullie haar ook nog in de bak tegenkomen.

Jens

Pippi

Pippi rijdt al pony vanaf haar 5e jaar. Pippi heeft haar hippische opleiding in Deurne afgerond. Haar stage liep ze bij
Manege Nieuw Amstelland. Pippi houdt zich op de manege bezig met de paarden en pony's en met lesgeven. Voor al
je paarden- of verzorgingsvragen kun je bij haar terecht.

Vanessa

Vanessa is al vanaf haar 4de fanatiek aan het paardrijden. Na haar stage bij ons is ze hier komen werken dat is nu alweer 16 jaar geleden. Op de foto zien we Vanessa met haar paard Sidney waarmee zij enkele jaren terug lichte tour reed.

Inmiddels heeft Vanessa 2 kids en combineert ze het drukke gezinsleven met haar werk in de paarden.

   

Rick

Rick heeft het erg naar zijn zin bij Manege Nieuw Amstelland. Hij vindt het leuk omdat het net een grote familie is. En omdat het zo lekker in de buitenlucht is. Hij nodigt iedereen uit om snel eens een kijkje te komen nemen. En wij geven Rick groot gelijk!

Abra

Abra rijdt al sinds haar zesde paard en sinds haar twaalfde rijdt zij op manege Nieuw Amstelland. Sinds 3 jaar is zijn met veel plezier werkzaam achter de bar en in de stal. Het leukste vindt Abra om in het Amsterdamse bos te rijden op haar verzorgpaard Pelengana.

Martine

10 Jaar geleden kwam Martine bij Manege Nieuw Amstelland om weer te starten met rijden. Na 3 jaar een paard te hebben geleased besloot zij haar eigen paard te kopen: Vivaldi. In de loop der jaren is ze verhuisd van voor de bar naar achter de bar. Inmiddels is manege Nieuw Amstelland voor Martine haar 2de thuis en komt ze er met veel plezier werken en haar paard verzorgen en rijden.

 

Dirk-Jan

Dirk-Jan is begonnen met paardrijden tijdens een keuzemiddag op school. Hij vond het zo leuk dat hij direct vroeg of hij een keer kon meelopen op de manege. Hij vond het zo leuk dat hij nooit meer is weggegaan. Hij startte met oud brood voeren aan de paarden, maar ondertussen draait hij volledig mee in het meeste stalwerk.

Raymond

Ray werkt al 21 jaar op de manege en hem kunnen we alles  vragen. Hij heeft twee rechterhanden, repareert alles, werkt op stal en als het moet tapt hij ook nog een biertje! 

Daphne

Daphne is 21 jaar en rijdt al vanaf kleins af aan paard.  Sinds 5 jaar heeft ze een eigen paard en die heet Bobbie. Met Bobbie rijdt ze zowel dressuur als springen wedstrijden.
Vorig jaar zomer is Daphne begonnen bij de manege. Ze geeft met heel veel plezier les en doet ook stalwerkzaamheden. Ze is in het bezit van het diploma paardensport en houderij op  niveau 4. Op dit moment volgt ze de Orun opleiding, om haar kennis nog verder te verbreden!